Zitten op een bureaustoel: de beste tips voor een goede houding voor je rug

Een goede houding voor kantoor. Hoe kun je het beste zitten in een bureaustoel? Recente onderzoeken door de Amerikaanse Archives of Internal Medicine hebben uitgewezen dat mensen met een verkeerde zithouding meer kans hebben op bepaalde aandoeningen. Tijdens deze tijden van Corona werken veel meer mensen thuis en zitten veel vaker en langer. Leren hoe je op de juiste manier zit kan helpen om gezond en veilig te blijven.or je rug

Rugpijn vermijden en een juiste en goedekope bureaustoel kopen

Hoewel het zitten in de kantooromgeving niet kunt vermijden, zijn er een aantal tips over de juiste houding erg handig. Wellicht heeft u het niet gedacht. Maar een houten stoel is vaak veel beter voor uw rug dan u denkt. Let maar op de volgende tips.

Ondersteun uw rug. Verminder het risico op rugpijn door de bureaustoel zo af te stellen dat uw onderrug goed wordt ondersteund. Ook kun je een kussen of iets dergelijks gebruiken. Het ideale is uiteraard om een juiste bureaustoel te kopen. Je knieƫn moeten iets lager zijn dan je heupen. Gebruik een voetensteun, indien nodig.

De juiste bureaustoel kopen bij betrouwbare meubelshop.

Je kunt de lijst van juiste bureaustoelen in dit nieuwsartikel, geschreven door de redactie van onze buren in het noorden vinden.
Pas de hoogte van uw stoel aan zodat u het toetsenbord kunt gebruiken met uw polsen en onderarmen recht en op gelijke hoogte met de vloer.

Je ellebogen moeten naast je lichaam zijn, zodat je arm een L-vorm vormt bij het ellebooggewricht.

Neem regelmatig een pauze
Blijf niet te lang in dezelfde houding zitten. Zorg ervoor dat u uw houding zo vaak mogelijk verandert.

Ben je nog op zoek naar een juiste partij om deze stoel te kunnen kopen. In Noord-Holland hebben ze een het artikel: Welke bureaustoelen zorgen voor een rugklachten vrije thuiswerksituatie geschreven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *